Going deeper in Amsterdam


Sunday 5 October 2014
12:51 Nederlandse tijd
15:13 Braziliaanse tijdfoto uitzicht

Alweer bijna 3 weken ben ik hier in Amsterdam. Het gebouw wordt al meer een thuis, en “mijn” slaapkamer die ik deel met een van geboorte Koreaanse (woont al een aantal jaren in Boston) past zich aan, aan ons nieuwe ritme. Zo grappig om te beseffen dat 2 dames uit verschillende werelden het moeten zien te rooien op een kamer, en dat dit ook nog lukt! :-) In het gebouw draait op dit moment naast de FCM school ook een DTS, de studenten van beide scholen komen uit 18 verschillende landen! Hoe internationaal wil je het hebben! In de eerste week hebben we de tijd genomen om naar elkaars verhalen en achtergronden te luisteren. Dat waren heftige verhalen over wat mensen mee hebben gemaakt,  maar ik vond het steeds weer zo ontroerend om te zien dat er in alle verhalen vooral ook hoop te horen was! Hoop die God alleen kan geven! En vrede ondanks alle rotzooi die er kan zijn! Maakt me zo dankbaar dat God mijn leven kent. En dat Hij met me mee wil gaan ook in deze tijd! Natuurlijk ga ik leren over counselen, en hoe ik anderen kan helpen, maar in eerste plaats leer ik vooral veel over mezelf. Dat is soms best confronterend en moeilijk. Maar het is fantastisch om daar nu in deze tijd in Amsterdam tijd voor te kunnen nemen. Het voelt echt als dieper gaan! Dieper in mijn relatie met God, in wie Hij is, en wie ik ben! De 2e week hebben we les in Creatieve therapie gehad. Het was vooral ook veel zelf ervaren, wat materiaal met je kan doen. Afgelopen week les over Gods Divine Plumbline (Gods paslood) Een paslood wordt gebruikt om een muur bij het bouwen mooi recht te laten worden. Gods Woord is ons paslood en is de waarheid, maar vaak is ons levenshuis scheef gebouwd door gebeurtenissen in ons leven, en de leugens die we daarbij als waarheid zijn gaan zien. Veel om over na te denken dus! Pittig!

Naast het dieper gaan en alles processen geniet ik er ook erg van om me meer te verdiepen in Amsterdam zelf! Zo fijn dat het de afgelopen weekenden prima weer was om er lekker op uit te gaan! Naar de verschillende marktjes te gaan, Amsterdams accent te horen en heel veel andere talen! Hieronder wat indrukken van mijn slaapkamer, cleaningteam, en omgeving in Amsterdam

foto 18 fcm foto 19 fcm foto 20 fcm foto 13 fcm

Slaapkamer met uitzicht op het Scheepvaartmuseum en Nemo

foto 2 fcm fcm1

Cleaning team: 3 dutchies, 1 Britisch guy opgegroeid in Spanje, 1 Braziliaanse

            foto 9 fcm

Na een week les en schoonmaken, journaal maken!