Wist u dat...Brazilië 198 miljoen inwoners telt, terwijl Nederland er 16 miljoen telt?

Brazilië 205 keer zo groot als Nederland is?

Belo Horizonte 16 keer zo groot als Veenendaal is?

De bevolkingsdichtheid van Belo Horizonte meer dan twee keer zo groot als Veenendaal is?In 2009 ben ik voor het eerst in Brazilië geweest. Hier heb ik twee weken meegeholpen bij de organisatie Jeugd met een Opdracht in Belo Horizonte.  Daarna ben ik ook een weekje in Rio geweest om mijn lieve Compassion sponsorkind Alyce te ontmoeten.

Eind augustus 2012 ben ik voor de tweede keer terug gegaan om daar de Children at Risk School te volgen bij Jeugd met een Opdracht. Na drie maanden lesfase moest ik weer terug naar Nederland voor mijn visum. Eind Maart 2013 kon ik weer terug voor mijn praktische jaar, door daar te werken met straatkinderen en kinderen in een buurthuis.

Eind Maart 2014 ben ik weer terug gekomen. Nu ben ik dus in Nederland voor een tijd van training. Ik werk als vrijwilliger bij Youth for Christ en werk daar mee met de Meidenmall, en ik doe daar een project wat valt onder de naam Talenthouse, het project wat ik daar doe heet “the Art of Respect” en we gaan op een creatieve manier aan de slag rond het thema respect. Dit project is in Brazilië ontstaan en daar uitgevoerd met de kinderen uit een sloppenwijk. Op deze manier kan ik dus nog meer ervaring opdoen met het project maar vooral met het werken met tieners!

In september staat de Foundation in Counseling School bij Jeugd met een Opdracht Amsterdam op de planning. Een school met drie maanden theorie en drie maanden praktijkervaring opdoen in het buitenland.